HOLLOLA. Moni saattoi yllättyä lauantaina, kun hollolalaisen Suomi-sarjajoukkue HC Giantsin pakistoon oli nimetty Jani Forsström. Kyseessä tosiaan on Hollolasta kotoisin oleva pikkukaupungin oma liigakonkari.

– En ole täällä ikinä pelannut junnuissa, kun ei ollut silloin aikoinaan joukkuetta. Hienoa, kun on täältä kotoisin ja täältä on nyt tällainen joukkue, Forsström kehuu kotikaupunkinsa toimintaa 2-3-tappioon päättyneen D-Kiekko-pelin jälkeen Heinsuon jäähallin pihalla kivassa syyssäässä.

Päijät-Hämeen oma ikoni, eräänlainen Pelicans-legenda on pelannut Liigassa toistaiseksi kunnioitettavat 13 kautta ja 488 runkosarjan peliä pistein 33+87=120 (+27). Pudotuspeleistä kokemusta on 48 pelin verran tehoin 5+6=11 (-4).

Siksi siirto Hollolaan kuulostaa ulkopuolisen korviin kaksipiippuiselta: Käyttöä Liigassa toki olisi, mutta toisaalta 34-vuotias konkari alkaa olemaan kiekkoilijana ainakin iän puolesta jo uransa ehtoopuolella.

– Jääkiekkomaailma on aika kiinni tällä hetkellä, työpaikkoja on Suomessa ja ulkomailla aika vähän. Jossainhan on joka tapauksessa pelattava, jos jääkiekkoa meinaa jatkaa, Kiekkoreippaan kasvatti avaa siirron taustoja.

– Pääsen treenaamaan ja pelaamaan.

Mitä Forsström puhuu Suomi-sarjasta tai tulevaisuudestaan? Koko tarina täällä.