Jere Karalahti muistelee hävittyä MM-finaalia – todisti ratkaisumaalia aitiopaikalta: ”V*ttu kun sais sen jotenkin takas”

© Kuva: Getty Images

Suomalaisen jääkiekkohistorian kenties värikkäin ja eniten otsikoita urallaan aiheuttanut tähtipelaaja Jere Karalahti käväisi vieraana keskiviikkona ilmestyneessä tuoreessa Jargoni-podcastin jaksossa.

Karalahti muisteli lähes parituntisen vierailunsa aikana myös kolmea hävittyä MM-finaalia, joissa mies pääsi todistamaan Leijonien maailmanmestaruuden karkaamista joka kerta niukalla ja katkeralla tavalla käsistä.

Vuoden 1999 MM-finaalissa Karalahti joutui seuraamaan aitiopaikalta Tshekin mestaruuden ratkaissutta jatkoaikamaalia. Kyseinen tilanne harmittaa neljä vuotta sitten uransa lopettanutta ex-puolustajaa vielä tänäkin päivänä.

– Hävittiin eka finaali ja voitettiin toinen 4-1. Kauhee lento päällä! Ei muuta kun jatkoajalle. 20 minuuttia jatkoaikaa ja sit olis tullut rankkuskaba. Aravirta nimesi mut jopa yhdeksi vetäjäksi.

– Mun mielestä ehkä (jatkoajan) vikalla minuutilla meillä oli hyökkäyspäässä kiekko. (Toni) Lydman tais lämää tshekkihyökkääjää polvareihin ja kiekko kimposi siitä keskialueelle. Samaan aikaan toinen pakki oli hypännyt vaihtoaitioon ja meitsi tuli… luistelukisa siinä. Se pääsi ampuu eka, (Miikka) Kiprusoff torjui, mut se pääsi lyömään siitä ribarista ja sit sä vierestä vaan katot kun se kiekko kiipee sen syndin yli ja valuu sinne maaliin, Karalahti muistelee koko Suomen kiekkojännärien kauhunhetkiä yli 20 vuoden takaa.

– V*ttu kun sais sen jotenkin takas, Karalahti huokaisee.

Voit kuunnella Karalahden Jargoni-vierailun kokonaisuudessaan täältä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.