Kärppien seuraikoni Lasse Kukkosen jättäessä Liiga-kaukalot on oululaisjoukkueen puolustuksen kokenein pelaaja tulevalla sesongilla kanadalainen Shaun Heshka.

35-vuotias Heshka aloittaa jo viidennen peräkkäisen kautensa Kärpissä, mutta suhtautuu ”soihdunkantajan” rooliinsa maltillisesti.

– Aika iso soihtu kannettavaksi! Ei Lassea voi korvata. Hän on ollut täällä pitkään ja hän merkitsee paljon joukkueelle ja yhteisölle. En todellakaan lähde korvaamaan häntä. Meillä on muita vanhempia kavereita myös: Spede (Mika Pyörälä), Jussi (Jokinen) ja Pulju (Jesse Puljujärvi). Vaikka hän ei vanha olekaan, niin tällä kaudella hän on johtajiamme myös, Heshka korostaa Liigan nettisivulla.

Kukkosen pitkä ura saa arvoisensa päätöksen tulevana lauantaina Kärppien kauden ensimmäisessä kotiottelussa KooKoota vastaan ja kanadalaispakki haluaa korostaa pelin merkitystä kaikille.

– On hyvä, että Lasse saa viimeisen pelin ja voi jättää hyvästit oikealla tavalla. Viime kausi päättyi niin oudolla tavalla. Aiomme hyvästellä hänet legendalle sopivalla tavalla. Se on hienoa hänelle ja hänen perheelleen, että he näkevät hänen pelaavan vielä, Heshka painottaa.

Kärppien kausi käynnistyy torstai-iltana pelattavalla vierasottelulla HPK:ta vastaan.