NHL-kausi on jo ohi, mutta se ei tarkoita, etteikö suomalaissensaatio Miro Heiskanen saisi yhä ylistystä pudotuspeliotteistaan. Tällä kertaa sanaisen arkkunsa avasi kymmenkertainen Stanley Cup -voittaja Larry Robinson. Puolustajalegenda voitti kannun kuudesti pelaajana, kolmesti valmentajana ja kerran konsulttina.

Hänen, jos kenen mielipiteelle voidaan jo laskea painoarvoa.

– Heiskanen on 21. Voitteko kuvitella, millainen hän on sitten, kun hänestä tulee mies? Robinson nauraa NHL.comin haastattelussa.

– Hyvänen aika, hän ei ole vielä edes kasvanut kokonaan. Hänestä tulee isompi ja vahvempi. Tällä hetkellä hän näkee jään yhtä hyvin kuin kuka tahansa tässä liigassa. Hän syöttää ja puolustaa hyvin.

Heiskasen peli ei nojaa vahvoihin lihaksiin, mutta fyysisyydeltä on mahdotonta välttyä NHL-kaukalossa. Siihen on oltava myös henkisesti valmis – etenkin, kun hassuttaa vastustajia vaihdosta toiseen.

– Koska hän on vain 86-kiloinen, hänet saatetaan joskus työntää kiekosta sivuun. Häntä ei kuitenkaan pelota. Jokainen joukkue, jota vastaan hän pelasi, yritti ajaa hänet loppuun. Mutta hän vain tuli takaisin, Robinson hehkuttaa.

– Jos hän jatkaa samaan malliin ja pysyy terveenä, uskon hänen voittavan Norris Trophyn jonain päivänä. Hänellä on riittävän hyvät taidot siihen.