Anton Lundell ammentanut oppia muun muassa Aleksander Barkovilta – liigaluotsi ylistää: ”Kuuluu todellisten huippujätkien joukkoon”

© Kuva: Velimatti Lehmusvuori

HIFK-hyökkääjä Anton Lundellin ympärillä on käynyt viime aikoina melkoinen kohina – eikä suotta. 19-vuotias sentterilupaus varataan NHL:ään viikonloppuna luultavasti pienellä ykköskierroksella numerolla.

Monet asiantuntijat ovat kehuneet keskushyökkääjää laidasta laitaan, ja etenkin hänen monivaltainen pelinsä on saanut ylistystä. Nyt NHL:n suomenkieliselle sivustolle alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestaria kehui Lundellin isä, ex-maalivahti Jan Lundell.

– Anton katsoo paljon Aleksander Barkovia ja Pavel Datsjukia.

Florida Panthersin tähtisentteristä tai venäläisestä ex-tykistä ammentaminen ei ole lainkaan huono asia.

– Hän tykkää pelata molempiin suuntiin, mutta olla samalla luova. Se on hänen tapansa, koska hän haluaa valmentajan tietävän, että hänet voi heittää jäälle, kun tarvitaan maaleja tai kun täytyy suojella omaa maalia.

Lundell on nimenomaan kahden suunnan sentteri, joka ei välttämättä loista illasta toiseen esimerkiksi YouTube-suorituksilla. Toisaalta Lundell tekee alati oikeita ratkaisuita, jotka johtavat liki poikkeuksetta peliä edeltäviin positiivisiin asioihin.

– Olen valmentanut (KaapoKakkoa. Olen nähnyt (SebastianAhon ja Mikko Rantasen. Mielestäni Lundell kuuluu näiden todellisten huippujätkien joukkoon, KooKoo-luotsi ja Suomen nuoria menestyksekkäästi luotsannut Jussi Ahokas sanoi Sportsnetin mukaan.

Lundell on pelannut Liigassa miesten seassa kolmen kauden aikana 84 runkosarjan peliä pistein 20+28=48 (+16), uran 12 pudotuspeliottelussa tehotilasto ei ole auennut (-2).

NHL:n varaustilaisuus järjestetään tulevana viikonloppuna.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille