Suomalaispelaajista Mikael Granlund, Erik Haula ja Sami Vatanen panttaavat yhä ensi kauden sopimuksiaan NHL:n vapailla markkinoilla.

Yksi maisemaa vaihtavista suomalaisista saattaa olla kolmikon lisäksi New York Islandersin Leo Komarov. The Fourth Periodin mukaan Islanders kaupittelee tällä hetkellä aktiivisesti sekä Komarovia että konkaripuolustaja Johnny Boychuckia.

Komarovin nykyinen sopimus kattaa vielä kaksi seuraavaa kautta. Kolmen miljoonan dollarin cap hitillä pelaava 33-vuotias hyökkääjä sai juuri seuraltaan miljoonan dollarin bonuksen ensi kauden sopimuksesta, joten suomalaisen todelliset palkkakustannukset olisivat palkkakatossa näkyvää summaa pienemmät.

Islanders sai aiemmin viikolla kaksi toisen kierroksen varausoikeutta Colorado Avalanchelta vaihdossa puolustaja Devon Toewsiin, josta seura joutui luopumaan niin ikään palkkakattosyistä.

TFP uskookin Islandersin olevan valmis sisällyttämään toisen saamistaan varausvuoroista mukaan kauppaan, jolla seura pääsisi eroon joko Komarovin tai Boychukin, 36, sopimuksista. Boychukin tapauksessa tilannetta hankaloittaa tämän massiivinen kuuden miljoonan dollarin vuosipalkka.

Viime kaudella 48 runkosarjapeliä tehoin 4+10=14 pelanneen Komarovin sopimuksessa puolestaan on osittainen siirtopykälä. Suomalaishyökkääjä voi itse nimetä seitsemän seuraa, joihin seura ei voi tätä kaupata.