Winnipegin suomalaislupaus sai täystyrmäyksen – ”Nousu NHL:ään vuosi vuodelta epätodennäköisempää”

© Kuva: Leijonat.fi

Kristian Vesalaisesta odotettiin vielä muutama vuosi sitten NHL-tason maalintekijää Winnipeg Jetsin varattua laitahyökkääjän kesän 2017 varaustilaisuuden 1. kierroksella – numerolla 24.

Vesalainen siirtyi Pohjois-Amerikkaan syksyllä 2018 ja saikin tililleen ensimmäiset viisi NHL-peliä ennen farmikomennusta. Farmikauden sijaan Vesalainen päätti kuitenkin siirtyä loppukaudeksi Jokereiden KHL-miehistöön.

21-vuotias Vesalainen palasi AHL:ään viime kaudeksi pelaten Manitoba Moosen riveissä 60 ottelua tehoin 12+18=30. Nuorukaisen maalintekopotentiaali on kuitenkin jäänyt Pohjois-Amerikassa piippuun. The Hockey Writers -sivusto rankkaakin suomalaisen tuoreella listallaan vasta Jetsin kymmenenneksi lupaavimmaksi nuoreksi pelaajaksi.

– Jossain vaiheessa Vesalainen oli seuran top 3 -lupaus, ellei jopa kaikista lupaavin talentti. Nyt hän putoaa listoilla alaspäin kehityksen ollessa paljon Jetsin toiveita hitaampaa.

AHL-pelien suoritustasokaan ei sivuston mukaan lupaile liikoja.

– Hän näytti toisinaan vaaralliselta, varsinkin ylivoimalla. Tasakentällisin hän oli kuitenkin usein näkymätön sekä haluton käyttämään laukaustaan tai kokoaan hyödykseen.

Vesalainen maksaa THW:n mukaan nyt kovaa hintaa toissa kauden päätöksestään hylätä AHL ja siirtyä KHL:ään.

– Syy epätasaisuuteen johtui siitä, että suomalainen käytti viime kauden (Pohjois-Amerikan) pelityylin opiskeluun, mikä hänen olisi pitänyt tehdä vuotta aiemmin. Uuden haasteen sijaan hän valitsi tutun ja turvallisen vaihtoehdon palatessaan takaisin kotikaupunkiinsa Helsinkiin.

– On vuosi vuodelta vaikeampi kuvitella Vesalaiselle tulevaisuutta Jetsin top 6 -hyökkääjistössä joukkueen hyökkäyksen leveys huomioiden. Hän päätynee siirtokohteeksi mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, THW tiivistää karun arvionsa lopuksi.

Vesalaisen tilannetta Winnipegissä tuskin parantaa Jetsin tämän vuoden varaustilaisuudessa nappaama superlupaus Cole Perfetti, josta odotetaan kovan luokan pistelinkoa Jetsin kärkikentällisiin jo parin vuoden sisällä. Jets varasi OHL:ssä 61 peliin 111 tehopistettä takoneen kanadalaistaiturin 1. kierroksen 10. vuorolla.

LUE MYÖS: Löytyykö Patrik Laineen uusi seura näistä vaihtoehdoista? NHL-toimittaja listasi 7 potentiaalista ottajaa


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.