Värikäs kohuvalmentaja Andrei Nazarov on kommentoinut Venäjän jääkiekkoliiton kritiikkiä herättänyttä ratkaisua.

Tämänhetkisen tiedon mukaan maata edustaa tulevan viikon Karjala-turnauksessa alle 20-vuotiaiden maajoukkue.

– Ollakseni rehellinen, nauran suomalaisten, tshekkien ja ruotsalaisten hyökkäyksille Venäjän maajoukkuetta kohtaan. Muistellaan vaikka vuoden 1992 talviolympialaisia Albertvillessa. Tuolloin Kasparaitis, Kovalev, Zhamnov ja Kovalenko olivat todella nuoria pelaajia, mutta se ei estänyt heitä nappaamasta kultamitaleita osana Itsenäisten valtioiden yhteisön (IVY) joukkuetta, Nazarov lataa Championatille ja jatkaa:

– Ehkä Venäjän nyt valittu ryhmä nappaa voiton Karjala-turnauksesta. Mitä kaikki kilpailijat sitten sanovat?

Valmennusurallaan tähän mennessä peräti seitsemää KHL-seuraa luotsannut, ja pelaajana melkoisena NHL-kovanaamana muistettavan Nazarovin mielestä Venäjän ratkaisu on täysin looginen.

– Ei unohdeta, että päävalmentajana toimii Igor Larinov, joka tietää kaiken jääkiekosta. Igor on vanha ystäväni ja pelasimmekin yhdessä, Nazarov hehkuttaa itänaapurin nuorisomaajoukkueen peräsimessä kesällä aloittanutta kiekkolegendaa.

Nazarov ei malta olla näpäyttämättä myöskään Leijonien pelkästään Liiga-pelaajista koostuvaa joukkuetta.

– Suomalaisilla ei ole yhtään pelaajaa KHL:stä. Pelkkiä nimettömiä tekijöitä, joita kukaan ei tunne. Suomalaisten, tshekkien ja ruotsalaisten pitäisi hoitaa omat asiansa, Nazarov täräyttää.

Voit tutustua myös Karjala-turnauksen erikoissivustoomme täältä.