KHL:ssä yhdeksän kautta urallaan pelannut ex-hyökkääjä Igor Musatov on tuomittu moskovalaisessa tuomioistuimessa neljäksi vuodeksi vankeuteen.

33-vuotias Venäjän alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa MM-hopeaa vuonna 2007 voittanut Musatov tuomittiin RIA Novostin mukaan telkien taakse petoksesta.

Ex-kiekkoilija huijasi vuonna 2018 liikekumppaniltaan 103 bitcoinia lupaamalla maksaa niistä 45 miljoonaa ruplaa eli lähes 500 000 euroa. 103 bitcoinin arvo oli tuohon aikaan 720 000 euroa. Bitcoinit saatuaan Musatov jätti kuitenkin maksamatta liikekumppanilleen. Kyseisen verkkovaluuttaryppään nykyarvo on peräti 1,2 miljoonaa euroa.

Musatovin apureina tapauksessa toimi kaksi muuta miestä, joiden kanssa ex-kiekkoilija vuokrasi toimiston ja muutti sen muistuttamaan pankin konttoria. Huijattu liikekumppani kutsuttiin lavastettuun pankkiin loppuvuodesta 2018. Liikemiehen luovutettua Musatovin apurille 103 bitcoinia apuri katosi paikalta. Musatov itse jätti hänkin lopulta vastaamatta huijaamansa liikemiehen puheluihin.

Musatov pelasi keväällä 2017 päättyneellä pelaajaurallaan yhdeksän kautta KHL:ssä. Venäjän miesten maajoukkueeseenkin kaudella 2011-12 noussut ex-hyökkääjä tunnetaan itänaapurissa myös entisen rytmisen kilpavoimistelun kaksinkertaisen olympiavoittajan ja 17-kertaisen maailmanmestarin Jevgenia Kanajevan aviomiehenä.