HELSINKI. Euro Hockey Tourin Karjala-turnaus päättyi isänpäivänä Helsingissä, jossa turnausvoittoa juhli jokaisen ottelunsa vienyt Venäjän ”poikajoukkue”. Tsekki jäi kakkoseksi, ja turnauksen päätösottelussa Ruotsin voittanut Suomi otti ”himmeimmät mitalit”.

Kokosimme aiempien pelipäivien tapaan kasaan myös kolmannen pelipäivän tähdistökentän. Siihen nousi yksi leijonapelaaja.

Kolmannen pelipäivän tähdistökenttä

H: Anton Wedin, Ruotsi – Ilja Safonov, Venäjä – Jegor Chinakhov, Venäjä

Suomea vastaan tehoille syöttönsä myötä noussut HV71-hyökkääjä Wedin summasi turnauksessa tehot 1+2=3. Pelaaja oli Tre Kronorin valovoimaismpia suorittajia hyökkäyspäässä kokonaisvaltaisesti.

Safonov nousi tähdistökentän sentteriksi osaksi sen vuoksi, ettei yhdenkään maan keskushyökkääjä jostain syystä pystynyt ottamaan valovoimaista roolia. Tehojen 1+2=3 Kazan-hyökkääjä ei häikäissyt, mutta ei hän kyllä flopannutkaan.

Venäjän ykköstykiksi sunnuntaina ponnistanut Chinakhov sai hyvälle ja nokkelalle hyökkäystyölleen ansaitun palkinnon – pisteet 1+1=2.

P: Daniil Chayka, Venäjä – Vili Saarijärvi, Suomi

Sunnuntaina Venäjän voittomaalin syöttänyt Chayka onnistui Tsekkiä vastaan niin hyökkäys- kuin puolustuspelaamisessakin hyvin. Päätöspelissä vastuuta irtosi vajaat 19 minuuttia.

Jos lauantaina meni Saarijärven piikkiin yksi Tsekki-maali, niin sunnuntaina Lukko-pakki oli tarvittavilla hetkillä ilmiömäinen. Ensiksi pelaaja alusti joukkuekaverinsa Aleksi Saarelan 1-2-maalin, ja päätöserässä hän iski huikean soolon päätteeksi 2-2-osuman. Sekä maali että syöttö olivat väkevän kiekollisen pakin uran ensimmäiset maajoukkueessa.

MV: Jaroslav Askarov, Venäjä

Venäläisvahti torjui maansa jokaisessa ottelussa – ja otti kaikista voiton. Torstaina Leijonat iski kahdesti, lauantaina Ruotsi kerran ja sunnuntaina Tsekki ei kertaakaan! Askarov huipensi urakkansa 27 torjunnan peliin.