Leijonien urakka päättyi sunnuntaina Karjala-turnauksessa komeaan 3-2-voittoon Ruotsista.

Turnauksen päätösottelussaan Leijonat esitti selvästi viikon parhaita otteitaan ja nappasi palkinnoksi täydet kolme pistettä.

Ottelun ensimmäisiä maaleja saatiin odotella toisen erän alkuun, kun Max Friberg onnistui maalinteossa vain 18 sekunnin pelin jälkeen. Tilanteessa ruotsalaishyökkääjä sujautti kiekon maaliin Sami Rajaniemen patjojen välistä.

Raportti jatkuu maalivideon jälkeen.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Erä ehtii vanhentua vain 18 sekuntia, kun Max Friberg iskee vieraat 0-1 johtoon.

#leijonat #karjalaturnaus #tvviisi #dplayfi #EHTfi

Tre Kronorin toinen maali syntyi puolestaan noin 40 sekuntia aiemmasta, kun Leon Bristedtin laukaus yllätti Rajaniemen.

Vain reilu minuutti ensimmäisen maalin jälkeen, Leon Bristedt lyö Ruotsin jo kahden maalin karkumatkalle. 0-2.

Kahden takaiskun jälkeen Leijonat nousi kuitenkin takaisin taisteluun, kun Jere Sallinen loi loistavan maalipaikan takatolpalle, josta Aleksi Saarela ei epäonnistunut.

Katsokaa tätä Sallisen syöttöä, aijaijai! Täydellisyyttä.

Kolmas erä alkoi Suomen kannalta heikosti, kun joukkue otti lyhyen ajan sisään peräti kolme jäähyä, ja Ruotsi pääsi pyörittämään ylivoimaansa. Tällä kertaa Leijonien alivoimapelaaminen toimi kuitenkin mainiosti, eikä omissa soinut kertaakaan.

Runsaan alivoimapelaamisen jälkeen Leijonat sai jälleen kiinni omasta pelistään – ja lopulta Vili Saarijärvi toi Suomen tasoihin aivan loistavalla yksilösuorituksellaan.

Se on helppoa, kun sen osaa. Puolustaja (!!!) Vili Saarijärven komea tasoitusosuma, olkaa hyvä.

Ensimmäistä kertaa Leijonat siirtyi johtoon päätöserän lopulla, kun Valtteri Kemiläinen laukoi 3-2-johto-osuman, joka jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi.

Valtteri Kemiläinen ja liikkuvat taakse. Suomi voittaa tällä osumalla 3-2, hienoa Leijonat! Kiitoksia seurasta, rakas kiekkokansa! Turnaus on hienoa päättää voittoon. 🦁

Voiton myötä Suomi sijoittui kotiturnauksessaan kolmanneksi. Ruotsi oli Karjala-turnauksen neljäs, Tshekki toinen ja voitto meni Venäjällä.

Voit tutustua Karjala-turnauksen tuloksiin, sarjataulukkoon ja pistepörssiin täältä.