Dallas Starsin tähtipakki Miro Heiskasta on hehkutettu viime kuukausien aikana siellä täällä erilaisin sanakääntein, eikä tähän näytä tulevan loppua vieläkään.

Urallaan kolme kertaa Stanley Cupin voittanut ja MM-mitaleillekin noussut kanadalainen Ken Daneyko yltyi kehumaan suomalaista NHL Networkin mukaan ylväin sanoin.

Sitä on jo moni toitottanut – mukaan lukien Daneykokin -, että Heiskanen ei vain tule joskus olemaan Norris Trophy -ehdokas, vaan, että hän myös voittaa parhaalle puolustajalle jaettavan palkinnon.

Yksi nuorten maailmanmestaripakin piirteistä nousee Daneykon mukaan ylitse muiden.

– Sulavampaa luistelijaa on haastavaa löytää. Nykyaikana puhutaan paljon nuorten puolustajien luistelusta, ja tässä kategoriassa Heiskanen on täysin omalla tasolla.

Muutakin hehkutettavaa

Taalaliigan 190 pelissä tehot 28+70=98 (+8) tehnyt pelaaja liikkuu kanadalaisen mukaan pehmeästi, ja lisäksi Heiskanen näkee jään hyvin.

– Hän on paineenkin alla rauhallinen, ja kontrollissa itsensä kanssa. Heiskanen ei panikoidu mistään. Rakastan tätä nuorta.

– Yllyn hehkutuksiin joka kerta, kun näen hänen nimensä. Hän on vasta 21-vuotias, mutta voi hyvät hyssykät, miten hyvä hänestä tulee Dallasille vielä vuosiksi.