Vuoden 2020 Karjala-turnaus ei ollut nappisuoritus Leijonilta. Kolmesta ottelusta kertyi vain yksi voitto. Paikoitellen peli-ilmekin oli turnauksen aikana niin aneeminen, että pienelle määrälle lipun ostaneita katsojia olisi pitänyt antaa rahat takaisin.

Kesken Karjala-turnauksen alkoikin keskustelu Liigan tasosta. Liiga-pelaajista kasatun Leijonien surkea menestys oli kuulemma nolo mittari Suomen pääsarjan nykyisestä alhaisesta tasosta.

Tällaiset argumentit ovat varsin pehmeitä.

Jääkiekkosarjojen pudotuspeleissä pelataan seitsemän ottelua, jotta voidaan tyydyttävästi määritellä, kumpi joukkue on parempi ja ansaitsee paikan jatkossa. Miten kolmen turnausottelun perusteella voidaan määrittää, mikä Euroopan kiekkosarjoista on milläkin tasolla tai toista parempi?

Tshekki pärjäsi Karjala-turnauksessa erinomaisesti. Joukkueessa pelasi 11 Liiga-pelaajaa, joista monet olivat joukkueessa isoissa rooleissa. Tshekissä tuskin marmatetaan suomalaisen pääsarjan tasosta tällä hetkellä.

Jos Liigan urheillinen taso halutaan määritellä kansainvälisten pelien perusteella, eivätkö vuoden 2019 MM-kisat olisi parempi mittari? Kisoissa pelattiin ainakin enemmän otteluita kuin kolmen matsin Karjala-turnauksessa. Tuolloin Liiga-pelaajien ympärille kasattu joukkue pärjäsi varsin hyvin.