NHL.com nosti hiljattain artikkelissaan esiin parhaita pelaajalupauksia Suomesta. Päähuomio keskittyi Juuso Välimäkeen, kenestä odotetaan vakiomiestä Calgary Flamesin puolustukseen jo ensi kaudella.

– Pääsen joukkueeseen, jos työskentelen joka päivä ja pelaan omaa peliäni. Pelaaminen juuri nyt auttaa minua pysymään kunnossa ja itsevarmana. Luulen, että olen sen takia monia jätkiä edellä, kun kaudet alkavat, Välimäki arvioi.

Välimäen lisäksi artikkelissa nostettiin esiin neljä muutakin nimeä: Matias Maccelli, Valtteri Puustinen, Lukas Dostal ja Eetu Luostarinen. Huomionarvoista on, että viidestä Liigan parhaasta lupauksesta kolme pelaa samassa seurassa, Ilveksessä.

Puustisen nostaminen viiden parhaan lupauksen joukkoon kertoo hänen huimasta kehityskaaresta. Pittsburgh Penguins varasi hänet aikanaan seitsemännellä kierroksella, jonka jälkeen Puustinen on kehittynyt yhdeksi Liigan tehokkaimmista hyökkääjistä.