Liigassa urallaan 326 runkosarjan peliä ja 19 pudotuspeliottelua pelannut Saku Salmela siirtyy Mestikseen Kiekko-Vantaan joukkueeseen. Viime kausina Ilvestä, HIFK:ta ja Ässiä edustaneen pakin siirrosta tiedotti tämän uusi seura kotisivuillaan.

– Meillä oli kova halu saada hänet tänne ja toisin päin. Saku on hyvin liikkuva puolustaja, joka pelaa kiekolla hyvin ja pystyy myös kamppailemaan. Saku tuo myös kokemusta paljon tähän joukkueeseen ja pystyy varmasti auttamaan meitä kyllä paljon omalla osaamisellaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Alkukauden tyystin pelaamatta ollut Salmela on tehnyt Liigan puolella runkosarjassa tehot 21+54=75 (-28), pudotuspelien saldo on 1+2=3 (+3).

– Tuon joukkueeseen luisteluvoimaa, hyvää avauspeliä, pyrin olemaan puolustussuuntaan aina vahva, tukemaan hyökkäyksiä ja auttamaan joukkuetta voittamaan. Sitä fiilistä on eniten kaivannut, kun voittopelin jälkeen tulet koppiin, Salmela kertoo.

30-vuotiaan pelimiehen uusi seura keikkuu Mestiksessä 11:ntenä. Syksyn 15 peliä ovat tuoneet sille 19 pinnaa.