Jesse Puljujärven päälle syljeskellyt NHL-toimittaja kääntänyt kelkkansa – fanittaa nyt suomalaista suu vaahdoten

© Kuva: Getty Images

Edmontonin ja Jesse Puljujärven suhde vuosien varrella on ollut monimutkainen. Aluksi kanadalaiskaupungissa oltiin haltioissaan, kun Puljujärvi tipahti joukkueen syliin varaustilaisuuden neljännellä sijalla. Suomalaislupauksen oltiin ennakoitu menevän viimeistään kolmantena.

Kun Puljujärvi ei onnistunut lyömään läpi NHL;ssä ja hänen otteensa jättivät paljon toivomisen varaan, ilmapiiri Edmontonissa alkoi muuttua happamaksi. Kriisin kruunasi se, ettei Puljujärvi suostunut tekemään sopimusta seuran kanssa, vaan vaati kauppaamista pois.

Sopimusriidan aikana Puljujärven kenties tulisieluisin kriitikko oli paikallislehti Edmonton Journalin kiekkotoimittaja David Staples. Useaan otteeseen Staples kyseenalaisti suomalaisen peliälyn, kielitaidon ja työmoraalin.

Puljujärven tehtyä NHL-sopimuksen Edmontonin kanssa, suhtautuminen suomalaista kohtaan on ollut kaupungissa paljon positiivisempaa. Staplesinkin mielipide Puljujärvestä on tehnyt täyskäännöksen. Hänen viimeisin artikkelinsa oli melkein rakkauskirje suomalaisen kehittyneelle pelille.

– On ollut jo pitkään tiedossa, mitä Puljujärvi pystyy tekemään. Siksi hänet varattiin neljäntenä vuonna 2016. Hänen parhaat ominaisuutensa – koko, nopeus, lakaus – eivät ole yhdistyneet samalla tavalla kuin hänen viimeisimmässä ottelussaan Kärpissä. Hän teki 5-4 voittomaalin jatkoajalla Ässiä vastaan pyyhkäisemällä ohi karvaajastaan kuin moottoripyörä ruuhkasta, Staples ylistää.

– Tämä on aivan uusi Puljujärvi, jonka olen moneen kertaan nähnyt katsoessani hänen pelejään Suomesta tänä vuonna.

Hieman kritiikkiäkin suomalaislupaukselle löytyi.

.-Tietenkään hänestä ei ole tullut yhtäkkiä täydellinen pelaaja. Hänen täytyy tulla vahvemmaksi, että hän pystyy suojaamaan kiekkoa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.