Kanada pitää New York Rangersin lokakuun NHL-varaustilaisuuden ykkösenä nappaamalle Alexis Lafrenierelle loppuun asti ovea auki nuorten MM-kisoihin.

Rangers solmi Lafrenieren kanssa tulokassopimuksen pian varaustilaisuuden jälkeen. Manhattanilaisseura on kertonut aiemmin haluavansa ensin odottaa NHL:n ratkaisuja tulevasta kaudesta, ennen kuin se tekee päätöksen huippulupauksensa luovuttamisesta Kanadan käyttöön Edmontonissa 25.joulukuuta käynnistyviin kisoihin.

– Alexis on parhaillaan New Yorkissa, joten hänen tulisi olla karanteenissa voidakseen saapua Kanadaan. Pidämme kuitenkin keskusteluyhteyttä yllä ja tutkimme edelleen kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Sanoisin ettei se (Lafrenieren tulo joukkueeseen) ole poissuljettua, Kanadan maajoukkueiden varapuheenjohtaja Scott Salmond totesi torstaina NHL.comin mukaan.

Kanadan takaraja Lafrenieren ilmoittamiselle joukkueeseensa on 6.joulukuuta. Joukkue painii parhaillaan myös muiden haasteiden parissa, sillä koko ryhmä on tällä hetkellä karanteenissa, kun kaksi joukkueen jäsentä antoi tällä viikolla positiivisen koronanäytteen.

Vuosi sitten maailmanmestaruuteen päättyneissä nuorten MM-kisoissa Lafreniere oli 10 (4+6) tehopinnallaan Kanadan toiseksi paras pistemies heti kuluvalla kaudella Liigassa Ilveksessä lainalla pelaavan Barrett Haytonin (6+6=12) jälkeen.