Kalervo Kummolalta tiukka kannanotto – Valko-Venäjän diktaattori saa kovaa kritiikkiä: ”Kuka on tehnyt sitä enemmän…”

© Kuva: Leijonat.fi

Ensi kevään MM-kilpailujen kohtalo on ollut pitkään hämärän peitossa, eikä pelkästään vallitsevan koronaviruspandemian vuoksi.

Tapahtuma oli alun perin tarkoitus järjestää Latvian ja Valko-Venäjän yhteiskisoina, mutta Latvia on todennut suoraan, ettei se ole tähän valmis Valko-Venäjän nykytilanteen vuoksi.

Maa on ollut poliittisessa kaaoksessa aina elokuussa järjestetyistä presidentinvaaleista lähtien, jotka Valko-Venäjää jo vuodesta 1994 hallineen Aljaksandr Lukashenkan on syytetty voittaneen vilpillisesti.

Vaaleista lähtien Valko-Venäjällä ja varsinkin sen pääkaupungissa Minskissä on järjestetty mielenosoituksia, jotka Lukashenkan hallinto on tukahduttanut väkivaltaisesti.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto (IIHF) ei ole vielä toistaiseksi tehnyt päätöksiä kisojen siirtämiseksi, mutta paine asian suhteen on kiihtymässä.

IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola ei ole peitellyt kantaansa asiaan. Sunnuntaina hän teki mielipiteensä jälleen selväksi.

– Olen kysynyt kaikilta, jotka kertovat, että politiikkaa ja urheilua ei saa sekoittaa:”Kuka on tehnyt sitä enemmän kuin presidentti Lukasenka, joka nimittää ja vaihtaa olympiakomitean sekä jääkiekkoliiton puheenjohtajia mielensä mukaan, rautakansleri jyrähtää Twitter-tilillään.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004