Puolustaja Markus Seikola pääsi heti tulokaskaudellaan 2000-01 juhlimaan TPS:ssä pelaajauransa ainoaa Liiga-mestaruutta.

Ensimmäisinä vuosinaan ammattilaisena myöhemmin kovasta laukauksestaan tunnetuksi tullut Seikola ei ollut mikään pistetykki, sillä kuuden ensimmäisen Liiga-kautensa aikana hän ylitti kymmenen tehopinnan rajan vain kerran.

Ilveksessä kaudella 2008-09 kuitenkin rävähti ja useat pakin ennätykset menivät murskaksi, kun 50 Liigan runkosarjaottelussa syntyi peräti 44 (17+27) tehopistettä.

Seikolan piste-ennätys Liigassa parani tuolloin uran kahdeksannella kaudella yli 30 pisteellä ja tehokkuuden taustalla oli ainakin yksi selkeä syy: puolustaja oli kyseisen kauden 369 laukauksellaan koko sarjan ahkerin laukoja.

Saldo oli kuitenkin vasta esimakua tulevasta, sillä seuraavalla kaudella (2009-10) Seikola iski jälleen 17 maalia, mutta laukoi runkosarjassa hurjat 506 kertaa. Kyseessä on edelleen voimassa oleva Liiga-ennätys.

Kun puolustaja pelasi kyseisellä runkosarjasesongilla 55 peliä, tulee laukaisumääräksi keskimäärin ottelua kohden peräti 9,2.

Vertailun vuoksi viime kauden ahkerin laukoja, Kärppien Jesse Puljujärvi, latasi 395 kutia.

Seikola päätti Liiga-uransa TPS:n riveissä keväällä 2015.

Lähde: Liiga