Liigan marraskuun pelaajaksi valittu Ilveksen Arttu Ruotsalainen on ollut väkevässä iskussa läpi kauden. Buffalo Sabresin NHL-mies on painanut syyskauden 19 pelissä tehot 16+11=27 (+10) keikkuen pörssikärkenä.

Ruotsalaisen yhden kauden maaliennätys 21 osumaa menee rikki ilman suurempia ihmeitä, yllätyksiä tai takapakkeja.

– Kun saa onnistumisia, se tuo itseluottamusta ja siitä saa pienen napsun lisää. Pyrin ampumaan treeneissä paljon ja juttelen maalivahtien kanssa, että mikä voisi toimia. Luulen, että kokonaisuus: työmäärä ja kiinnostus maalintekoon on auttanut varmasti aika paljon, pelaaja luettelee Liigan sivuilla.

Ilves-tähden maalitahti on historiallisen kovaa valuuttaa Liigassa, kun otanta on 17 ensimmäistä ottelua. Edellisen kerran vähintään 16 maaliin samassa ottelumäärässä oli yltänyt Liigassa kaikkiaan 334 peliä pistein 168+258=426 pelannut Jan Caloun syksyllä 1999. Ruotsalaisen maalitahti on siis kyseisessä otannassa kovinta koko tällä vuosituhannella.

– Tuo tuli minulle uutena juttuna, mutta kuulostaa ihan hauskalta!

Maajoukkuemies Ruotsalaisen voidaan todeta pelanneen uransa parasta kiekkoa.

– Varmaan joo. Olen pystynyt lähtemään joka peliin hyvillä mielin ja olen saanut olla terveenä. Se on pääasia, että olen pystynyt jatkamaan siitä, mihin viime kaudella jäin. Varmaan tuo on ihan totta.

Ilves keikkuu Liigan määrittelemättömän pituisella tauolla kärkenä yhdessä Lukon kanssa. Kauden 19 peliä ovat tuoneet muhkeat 42 pinnaa.

– Pääsääntöisesti koko joukkueella oli paria peliä lukuun ottamatta hyvä alkukausi.

– Jos jättää lopusta pari heikompaa peliä pois, niin kokonaisuutena on ollut hyvä pari kuukautta tähän asti. On ollut mukavaa olla hallilla. Siellä on hyvä fiilis. Totta kai, kun voittoja tulee, on aina helpompaa olla siellä.