Leijonien matkasta jääneiltä hävytön uuni – KHL:ssä liekehtivien suomalaistähtien upea taideteos sai kunniaa

© Kuva: AK Bars

Salavat Julajev Ufan suomalaiskolmikko Teemu Hartikainen – Markus Granlund – Sakari Manninen on ollut KHL:ssä läpi syksyn maagisessa vedossa. Pelaajat ovat joukkueensa kolme tehokkainta, ja kovilla sijoilla suomalaiset ovat myös sarjan pistepörssissä.

Hartikainen keikkuu ennen keskiviikon kierrosta kakkosena saldolla 17+18=35, Granlund on kymmenes lukemin 12+17=29 ja Manninen 26:s tehoin 9+15=24.

Suomalaiset antoivat viime viikolla melkoisen taidonnäytteen pelisilmästään järjestämällä Avtomobilist Jekaterinburgia vastaan huikean karkin. Oheinen herkkupala on valittu KHL:n 13. viikon maaliksi.

Siitä vastasi Granlund kahden muun suomalaisen alustessa pömpelin. Mikä parasta, oli osuma ratkaisumaali 0-1-jatkoaikavoittoon päättyneessä Avtomobilist Jekaterinburg -pelissä.

Kyseinen suomalaiskolmikko olisi ollut hurjan kovaa valuuttaa myös Leijonien joukkueessa ensi viikon Moskovan turnauksessa, mutta trio jäi lopulta ulos.

– Aina tulee valintatilanteissa kieltäytymisiä loukkaantumisista tai henkilökohtaisista syistä johtuen. Ufan ykkösketju on varmaan kolmen parhaan ketjun joukossa KHL:ssä, Leijonien luotsi Jukka Jalonen sanoi maanantaina.

– Kysyttiin heitä mukaan, mutta valitettavasti eivät päässeet. Joku muu saa sauman heidän paikalla.

– Yleensä poisjäämisissä on toimittu niin, että ne ovat henkilökohtaisia asioita. Jos pelaajat haluavat kertoa, niin kertovat sitten. Mutta kenelläkään ei ollut sellaista syytä, että joku olisi kieltäytnyt maajoukkueesta pelaamisesta.

Kolmen ottelun tappioputkessa taapertava Salavat jatkaa pelejään KHL:ssä ylihuomenna Jokereita vastaan.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta