NHL-seura Ottawa Senators on kutsunut Jukureissa kuluvalla kaudella ihastuttaneen venäläishyökkääjä Vitali Abramovin joukkueen harjoitusleirille.

Jukurit tiedottaa nettisivullaan 22-vuotiaan venäläisen suunnanneen tiistaiaamuna Mikkelistä kohti Kanadaa.

Joukkueen urheilujohtaja Jukka Holtarin mukaan taiturin paluu Liigaan ei kuitenkaan ole täysin poissuljettu.

– Luonnollisesti pelaajan kannalta toivomme, että hän saisi paikan NHL:ssä, mutta jos niin ei käy, olemme hänelle vakavasti otettava vaihtoehto loppukaudeksi. Olemme pitäneet säännöllisesti yhteyttä Ottawan kanssa koko syksyn ajan, ja he ovat olleet hyvin tyytyväisiä täällä tehtyyn työhön. Siellä on tiedossa, että täällä toiminta on laadukasta ja heille Jukurit on yksi ehdoton vaihtoehto, Holtari toteaa.

Abramov ehti tehdä kahdeksassa pelaamassaan ottelussa tehot 5+2=7. Välillä sivussa loukkaantumisen vuoksi ollut laituri on aikaansa Suomessa erittäin tyytyväinen.

– Todella pidin kaupungista ja ajastani täällä. Tottakai se, että loukkaannuin, oli ikävää, mutta se on osa jääkiekkoa ja sen kanssa pitää vain elää. Olen saanut täällä ammattilaisilta todella hyvää kuntoutusta ja apua toipumiseeni, Abramov toteaa ja jatkaa:

– Haluan kiittää kannattajia ja seuraa kaikesta tuesta, jota sain osakseni koko täällä oloni aikana. Ehkä tapaamme vielä jonakin päivänä täällä Mikkelissä tai muualla.