Nuoret Leijonat lähtee MM-kisojen avausotteluunsa suurempana ennakkosuosikkina, mitä aiemmin ajateltiin.

Suomi kohtaa 26. joulukuuta Saksan, joka painii tällä hetkellä isojen ongelmien kanssa. Joukkueessa on todettu MM-kisojen alla peräti yhdeksän koronavirustartuntaa ja joukkue pysyy karanteenissa lähes turnauksen alkuun saakka. Tartuntojen vuoksi Saksa ei saa alleen yhtään harjoituspeliä ja harjoittelukin on hyvin rikkonaista useiden poissaolojen vuoksi.

Samaan aikaan Suomella ei ole ollut tartuntoja lainkaan, joten joukkue pystyy valmistautumaan MM-avaukseen niin normaalisti kuin tässä tilanteessa on mahdollista. Nuoret Leijonat pelaa myös hieman ennen h-hetkeä kovatasoisen harjoitusottelun Yhdysvaltoja vastaan, joten Suomen etu on melkoinen, kun huomioon otetaan myös parempi materiaali ja valmennus.

Saksan koronavirustilanne ei toki vaikuta päävalmentaja Antti Pennasen ryhmän valmistautumiseen millään tavalla, mutta vastustajan vaikeudet huomioon ottaen, Suomen pitäisi saapua kaukaloon huomattavasti valmiimpana. Ja vaikka turnauksen avausottelut ovat yleensä aina kaikille vaikeita, niin tämä tilanne Nuorten Leijonien on vain hyödynnettävä.