KOUVOLA. KooKoon ja HPK:n välisen liigaottelun toisessa erässä kuohahti eräässä marraskuisessa lauantaipelissä kunnolla.

Tapahtumat alkoivat kuumentua kertalaakista. Ensiksi vieraiden Tommi Tikka taklasi Teemu Engbergiä, ja sai kimppuunsa usean KooKoo-pelaajan. Samalla HPK:n Petri Kontiola (1+0) jäi ypöyksin, ja löi pelin 1-1:een.

KooKoo menetti käytöskymppien takia Martin Bergerin ja Trevor Mingoian, sekä myöhemmin erän loputtua HPK:n Otto Latvalan kanssa yhteen ottaneen Erik Karlssonin kokonaan. Tauon alkaessa jopa vahdit Victor Brattström ja Emil Larmi olivat toistensa kimpussa, kunnes tiet erkanivat.

– Paineet rupesivat nousemaan. Kaukalossa tapahtui kaikenlaista, mutta en pysty niitä kommentoimaan. Pystyttiin kuitenkin hyödyntämään niitä hetkiä, ja kaverilla kiehahti yli, HPK:n Larmi sanoi tyynesti.

Vahti oli oikeassa, sillä HPK iski päätöserän alussa 1–2-johtoon. KooKoo ei latistunut ja juhli voittolaukauskisan jälkeen 3–2-voittoa. Kotijoukkueelle tuomittiin rangaistuksia 51 ja HPK:lle 37 minuuttia.

https://youtu.be/4-IsAp5hfck?t=172

– Mutta hemmetin kiva oli pelata, oli fyysistä. Erittäin kova taisto, yleisö varmasti rakasti.

Hallitseva Suomen mestari oli kasvattanut pistepussiaan tuolloin viidessä pelissä peräkkäin – joskin neljä edellistä ottelua oli päättynyt ylitöiden päätteeksi tappioon.

– Toki jokainen piste otetaan, mutta ei tappio tyydytä ikinä. Perjantaina hävittiin kaksi pistettä, myös nuorten maailmanmestaruuden voittanut vahti sanoi viitaten aiempaan Ässät-peliin, jota HPK johti 2-0 vielä noin kahdeksan minuuttia ennen loppua häviten lopulta 2-3.

HPK jatkaa kauttansa maanantaina SaiPaa vastaan. Pittsburgh Penguinsin organisaatioon kuuluva vahti on torjunut Liigassa yhdeksässä ottelussa prosentein 88,5.