Urakkansa jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa avanneen Suomen ensimmäisen pelin yksi puhuttavimmista asioista oli Nuorten Leijonien hyökkääjä Roni Hirvosen saama iso jäähy. Pelaaja sai jo ottelun avauserässä 2+10 minuutin kakun selästä taklaamisesta.

Tilanteessa ottavana osapuolena oli Saksan ykköspakkiparissa puolustanut Jan-Luca Münzenberger.

See It Again

@HeresTheReplay
Roni Hirvonen 2+10 checking from behind

Asiaan ottivat kantaa esimerkiksi jääkiekkotoimittaja Jouni Nieminen ja lajivaikuttaja Ismo Lehkonen Twitterissä.

– Tiukka linja, mutta oikein, toimittaja näki.

– Jäähyn syy on jääkiekon pelaaminen! Eli helvaten huono vihellys, Lehkonen vastasi.

Jouni Nieminen 🇺🇦

@OnsideWithJouni
Tiukka linja, mutta oikein.

See It Again

@HeresTheReplay
Roni Hirvonen 2+10 checking from behind

Nieminen kommentoi tapausta vielä toisessa twiitissä.

– Mitä tulee tähän IIHF:n linjaan selästätaklauksiin: linja on selvä ja kaikille sama. Ihan turhaa mussuttaa asiasta yhtään enempää. Jääkiekossa saa taklata edestä ja sivusta. Nämä ovat Länsi-Kanadan junnusarjojen seeprapaitoja, jotka osaavat ammattinsa, annetuilla säännöillä.

Jouni Nieminen 🇺🇦

@OnsideWithJouni
Mitä tulee tähän IIHF:n linjaan selästätaklauksiin: linja on selvä ja kaikille sama. Ihan turhaa mussuttaa asiasta yhtään enempää. Jääkiekossa saa taklata edestä ja sivusta. Nämä ovat Länsi-Kanadan junnusarjojen seeprapaitoja, jotka osaavat ammattinsa, annetuilla säännöillä.

Ykkösketjun laituri Hirvonen saalisti pelissä yhden syöttöpinnan. Suomen urakka MM-jäillä jatkuu sunnuntaina kello 21 alkavalla Sveitsi-ottelulla.