Nuoret Leijonien taival nuorten MM-kisoissa jatkuu tänään ottelulla Sveitsiä vastaan. Kiekko tippuu Edmontonissa jäähän kello 21:00.

Suomella on paljon parannettavaa viime ottelun perusteella. Esittelemme tässä artikkelissa kolme tähteä Sveitsin joukkueesta, joita Nuorten Leijonien on erityisesti syytä varoa.

Thibault Fatton, maalivahti

Sveitsin suurin hahmo avausottelussa Slovakiaa vastaan oli maalivahti Thibault Fatton. Hän päästi ottelussa ainoastaan yhden maalin. Torjuntaprosentti oli upea 96,9. Sveitsin maalivahtiosasto on maalle poikkeuksellisen tasainen ja tasokas. Tällä kertaa Suomelle ei ole luvassa ilmaisia lahjamaaleja.

Noah Meier, puolustaja

Sveitsin pakistosta löytyy monia luotettavia puolustajia. Noah Meier on kuitenkin kiekollisesti lahjakkain. Hän on myös tottunut pelaamaan miesten pelejä. Viime kaudella Meier kiekkoili Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja nakutti 31 ottelussa tehot 3+9=12.

Simon Knak, hyökkääjä

Simon Knak on Sveitsin joukkueen lahjakkaimpia pelaajia. Hänellä on takanaan useat alle 18-vuotiaiden ja yhdet alle 20-vuotiaiden MM-kisat. Kaikissa niissä hän on ollut Sveitsin tehokaimpia pelaajia. Hän on myös tottunut pelaamaan maailman parhaiden junioreiden kanssa WHL:ssä. Viime kaudella hän nakutti junnusarjassa 49 otteluun tehot 9+25=34.