Mestis on ollut koronavirustilanteen vuoksi tauolla jo pidemmän aikaa ja seurat ovat joutuneet tekemään tästä syystä kovia ratkaisuja.

TUTO Hockey tiedotti jouluaattona, että se on päättänyt lomauttaa varotoimenpiteenä edustusjoukkueen pelaajat, valmentajat ja huollon. Kyseiset lomautukset alkavat 31.12.2020 ja ne voivat kestää maksimissaan 90 vuorokautta.

– Tämä on ehdottomasti oman TUTO-urani raskaimpia päätöksiä, jonka joudun kertomaan. Erityisen raskaaksi tämän tekee se, että onnistuimme hienosti toimiston ja joukkueen kanssa joulukuun kampanjassa. Etsimme viimeiseen asti vaihtoehtoisia ratkaisuja, jolla lomautukset olisi voinut välttää, mutta tämän päiväinen ilmoitus pakotti meidät toimimaan, TUTO Hockeyn toimitusjohtaja Dani Aavinen kommentoi seuran tiedotteessa.

Turkulaisseuran lisäksi myös monet muut seurat ovat joutuneet tekemään yhtä kovia ratkaisuja, sillä Mestistä ei voida pelata tyhjille katsomoille, eikä vielä ole tiedossa, milloin kautta pystytään jatkamaan.