Ruotsin päävalmentajan Joel Rönnmarkin mukaan valintaa aloittavasta maalivahdista lauantain nuorten MM-kisojen Suomi-puolivälierään ei ole vielä tehty.

Maalivahtipeli tulee olemaan tärkeä kysymys sekä Nuorille Leijonille että Tre Kronorille ensi lauantaina.

Kari Piiroinen ja Hugo Alnefelt päästivät kummatkin neljä maalia vuodenvaihteessa Kanadan ja Yhdysvaltain armottoman hyökkäysmyllytyksen keskellä.

Alnefelt sai perjantaina ykkösveskarin vastuun takaisin Jesper Wallstedtiltä, joka oli pelannut välissä yhden ottelun Venäjää vastaan. Vaikka USA-mittelöstä tulikin tappio, ei Alnefelt olla heittämässä nyt suoraan romukoppaan.

– Jää vielä nähtäväksi, kuka pelaa Suomea vastaan. Nukumme yön yli ja keskustelemme asiasta maalivahtien ja valmennusjohdomme kanssa. Tunnemme kuitenkin olomme erittäin turvalliseksi kaikkien kolmen kanssa, Rönnmark korosti Hockeysverige.se-sivustolle.

– He saavat kuulla valinnasta perjantaina. Kaikki kolme haluavat yleensä viestin päivää ennen ottelua ja yleensä me sen annammekin heille. Emme kerro tietenkään asiasta medialle, koska meillä on vastustaja, joka on utelias tietämään, miltä joukkueemme näyttää, ruotsalaisluotsi sanoi.