Alle 20-vuotiaiden MM-kisojen Ruotsi-peli oli Nuorilta Leijonilta vahva näyte, kun Suomi onnistui nousemaan 0-2-tappioasemasta voittoon reagoituaan asioihin avaustauolla. Nuoret Leijonat oli ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen takana juurikin tuolla mainitulla kahden maalin erolla.

– Oli vähän heikompi ensimmäinen erä ja tiesimme, että pystymme parantamaan. Kopissa oli moni äänessä ja vähän käytiin asioita läpi. Oli hyvä herätyksen paikka, kippari Anton Lundell kertoi sunnuntai-illan lehdistötilaisuudessa upean heräämisen taustoista.

– Itse koitin viestittää eniten sitä, että nyt on tekojen aika. Ollaan käyty asioita läpi paljon, ja puheet on pidetty. Nyt sen piti alkaa näkymään toiminnassa. Oli aika hyvät 40 minuuttia, toinen ja kolmas erä, HIFK-hyökkääjä selvitti.

Suomen koppipalaveri on ollut pakosti kova setti, koska Nuorten Leijonien peli muuttui avauserän jälkeen täysin. Apukapteeni Santeri Hatakankaan mukaan tauolla ei tapahtunut mitään dramaattista.

– Yhdessä käytiin läpi yhteisiä arvoja, meidän ensimmäinen erä oli hermostunutta. Käytiin läpi sitä, että piti saada rentoutta ja jämäkyyttä. Mulla oli se viesti, ettei enää katsella yhtää, Ilves-pakki valaisi.

Suomi kohtaa tiistaiaamun välierässä USA:n. Toinen semifinaali pelataan Kanadan ja Venäjän välillä.