Suomen aiempien MM-pelien pienistä epäkohdista ei pidä huolestua – Antti Pennaselta kova näkemys Kanada-ottelusta

© Kuva: Leijonat.fi

Parin edellisen pelin ainakin tuloksellisesti heikot alut eivät ole romuttaneet Nuoria Leijonia alle 20-vuotiaiden MM-jäillä, vaan päinvastoin. Vaikka sekä Kanada että Ruotsi läiskivät tulostauluun tukalat numerot, jatkaa sinivalkoisten juna puksuttamista kohti mitalipelejä.

Alkusarjan päätöspelissä varhain uudenvuodenyönä Kanada karkasi pelin myötä 3-0-johtoon, eikä Suomi noussut. Ruotsia vastaan Nuoret Leijonat jäi 0-2-tappiolle puolivälierien kuolemanpelissä, mutta nyt se onnistui nousemaan.

Mistä on kyse?

– Kanada-pelissä henkinen lähtötila oli erilainen, ei ollut oikein panosta. Kanada pääsi pelaamaan paineettomasti ja se oli alussa erinomainen. Me ei oltu valmiita, sinivalkoisten päävalmentaja Antti Pennanen sanoi sunnuntai-illan mediatilaisuudessa.

Kanada-peli tarjosi luotsin mukaan ajoittain erittäinkin kovaa tasoa.

– Edelleen muistutan, että pelin alussa oli monen asiantuntijan mielestä, kenen kanssa olen saanut jutella, NHL-tason vaatimus.

– Se tuli silmille, eikä oltu valmiina.

Ruotsi-peli oli niin sanottu kuolemanottelu – voitto vei jatkoon ja tappio laulukuoroon.

– Ruotsi-pelissä hallittiin kiekkoa ensimmäiset 10 minuuttia, mutta osasta näkyi, että oli pieni jännitys pieni epävarmuus.

– Ehkä Kanada-pelistä oli jäänyt osalle henkiseen tilaan. Osa oli päässyt yli hyvin. Jos olisimme saaneet ensimmäisen maalin, niin varmasti olisi helpottanut henkistä tilaa.

– Muita pelejä on aloitettu hyvin.

USA-pelissä Pennanen lupaa Suomen olevan valmiina.

– En voi varmasti luvata, koska kaikki on lopulta ennalta-arvaamatonta, mutta uskon, että aloitetaan paremmin, mitä Ruotsia vastaan. Se on siitäkin kiinni, miten hyvin USA aloittaa.

Mikäs se kello 04.30 tiistaina vastaan tulevan USA:n vahvuus on?

– Henkisen tilan merkitys on suuri, jotta olet vahva kamppailussa, menet kiekoille, voitat irtokiekkoja… Kumpi siinä onnistuu, on vahvoilla. USA on kuin päivitetty versio Ruotsista. Siellä on vähän paremmat pelaajat, paremmin organisoitu taktisesti.

Suomen iskunpaikat ovat Pennasen mukaan siinä, että USA:lta pitää ottaa pois tiettyjä vahvuuksia.

– Mutta liikaa ei pidä miettiä sitä, vaan luottaa omaan hyvään tekemiseen. Erikoistilanteet ovat toimineet kohtuullisen hyvin. Uskon, että meidän alivoima mätsää heidän ylivoimaan. Jäähyttömästi pitää tietysti pystyä pelaamaan.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!