Suomelle välieräpaikan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ratkaisseen Roni Hirvosen voittomaali ja sitä seurannut 3-2-tulos on puhuttanut jääkiekkomaailmassa paljon.

Jos puhuttivat peli ja maali kiekkopiireissä, niin nyt lähti laukalle parisenkymmentä sekuntia ennen pelin päätöstä voittomaalin sivaltaneen Hirvosen nimikin.

Kun hyökkääjän varannut Toronto Maple Leafs jakoi Twitter-tilillään videon maalista kehuen pelaajan temppua viimeisen minuutin sankariteoksi, kehitteli toimittaja Adam Kimelman Hirvoselle varsin osuvamman nimen: Roni Hero-vonen.

Hero on englantia ja tarkoittaa sankaria.

Adam Kimelman

@NHLAdamK
more like Roni Hero-vonen now

Toronto Maple Leafs

@MapleLeafs
Roni Hirvonen’s last-minute heroics send 🇫🇮 through to the #WorldJuniors semifinals

Maali oli Ässissä pelaavalle sentterille kisojen ensimmäinen, ja sitä kautta varmasti erityisen maukas. Toisaalta samalla Hirvosen koko turnauksen saldo on komea 1+4=5 (+5). Viimeiset kuukaudet ovat olleet 18-vuotiaalle pelaajalle juhlaa, sillä Toronto varasi pelaajan taalaliigaan syksyllä kakkoskierroksella numerolla 59.