Yle Urheilu: Sami Vatanen vihjailee yllätyssiirrosta Liiga-kaukaloihin

© Kuva: Getty Images

NHL:n runkosarjan alkuun on enää viikko aikaa, eikä puolustaja Sami Vatasella ole vieläkään sopimusta minkään NHL-seuran kanssa.

Vatasen tilanne on haastava, sillä koronaviruspandemia on tukkinut NHL-seurojen rahahanat. Tämän takia vapaat agentit eivät myöskään tienaa totutulla tavalla.

Tilannetta vaikeuttaa entisestään se, että NHL:n palkkakatto kiinnitettiin viime kauden päätteeksi 81,5 miljoonaa dollariin. Menestystä hakevilla NHL-seuroilla ei vain yksinkertaisesti ole palkkakatossa tilaa uusille hankinnoille.

Viime kaudella Carolina Hurricanesissa kautensa päättäneen Vatasen mukaan kiinnostusta NHL:stä on kuitenkin tullut.

– Puhelimet soi koko ajan, mutta enemmän agenteilla kuin minulla. Onhan siellä ollut jonkin verran kiinnostuneita seuroja, mutta en minä niistä sen enempää tiedä. Joitakin juttuja esimerkiksi Vancouverista olen kuullut ja toki tiedän keskustelut, mitä on käyty, mutta enemmän olen vain keskittynyt nauttimaan ajastani Suomessa, Vatanen kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Letkeä jyväskyläläinen ei ota paineita haastavasta sopimustilanteestaan.

– En sanoisi, että tämä stressaavaa on. Enemmänkin olen vain nauttinut, kun on voinut pitkästä aikaa viettää Suomessa kunnolla aikaa. Sain viettää perheen kanssa joulua ja syödä kinkkua, mikäs sen parempaa. Otetaan nyt vain kaikista asioista positiiviset puolet pois, Vatanen nauroi.

Vatanen nostaa avoimesti yhdeksi vaihtoehdoksi väliaikaisen paluun Liiga-kaukaloihin.

– Toivotaan, että jotakin syntyy nopeasti, jotta pääsisi aloittamaan kauden. Ja jos ei synny, niin sitten pelataan vaikka JYPissä, Vatanen päätti naurahtaen.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.