Urheilusivusto The Score on kasannut listauksen NHL:n kymmenestä parhaasta hyökkäysketjusta.

Arviossa on huomioitu ketjujen viime kaudella tekemät maalit suhteessa joukkueen kokonaismaalimäärään sekä maaliodottamaan. Lisäksi ketjun on täytynyt pelata yhdessä vähintään 250 minuuttia, mikä sulkee muutamia huippupelaajien tähdittämiä ketjuja sekä sitten viime kauden siirtojen myötä hajonneita ketjuja listauksen ulkopuolelle.

Suomalaisväriä kympin kärkeen tuova Carolina Hurricanesin ykkösketjussa pelaavat Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen, joiden Andrei Svetshnikovilla täydentyvä ketju nousee listan sijalle 9.

– Carolina kokeili useita variaatioita top 6 -ketjuissaan viime kaudella, mutta joukkueen kannattaisi pitää tämä kolmikko kasassa. Teräväinen, Aho ja Svetshnikov ovat kaikki taitavia eri tavoilla, ja tämä dynaaminen nuorisoketju voi helposti nousta yhdeksi liigan parhaista saadessaan enemmän kokemusta yhdessä pelaamisesta, The Score arvioi.

NHL:n kolmanneksi parhaimmaksi hyökkäysvitjaksi sivusto rankkaa puolestaan Colorado Avalanchen ykkösketjun, jota Mikko Rantanen on tähdittänyt jo useamman kauden ajan yhdessä Nathan MacKinnonin ja Gabriel Landeskogin kanssa.

– Sekä Rantanen että Landeskog kärsivät viime kaudella loukkaantumisista, mutta terveenä ollessaan ketju on kuin moottorisaha. MacKinnonin johdolla se on painajainen vastustajan kannalta katsottuna. Monivuotinen MVP-ehdokas on sekoitus vauhtia, pelinrakennuskykyä ja maalintekovoimaa tavalla, johon kukaan sarjassa ei pysty vastaamaan. Sopii loistavasti yhteen Rantasen kanssa, joka syöttää tarkasti ja pystyy viimeistelemään myös itse. Landeskog puolestaan tuo ketjuun santapaperia sekä tasapainoa, sivusto ylistää.

Katso koko lista alta:

10. Aleksandr Ovetshkin-Nicklas Bäckström-Tom Wilson
9. Teuvo Teräväinen-Sebastian Aho-Andrei Svechnikov
8. Kailer Yamamoto-Leon Draisaitl-Ryan Nugent-Hopkins
7. Reilly Smith-William Karlsson-Jonathan Marchessault
6. Brendan Gallagher-Phillip Danault-Tomas Tatar
5. Zach Hyman-Auston Matthews-Mitch Marner
4. J.T. Miller-Elias Pettersson-Brock Boeser
3. Gabriel Landeskog-Nathan MacKinnon-Mikko Rantanen
2. Ondrej Palat-Brayden Point-Nikita Kutsherov
1. Brad Marchand-Patrice Bergeron-David Pastrnak