Edmonton Oilers on istuttanut Jesse Puljujärven parhaillaan käynnissä olevalla harjoitusleirillä kokeneen Kyle Turrisin johtamaan ketjuun.

31-vuotias keskushyökkääjä saapui Oilersiin syksyllä vapaana agenttina ja kertoo ymmärtävänsä hyvin nuoren suomalaisen NHL-uran alun haasteita. Turris varattiin aikanaan 2007 NHL-draftin ykköskierroksella numerolla kolme, kun Oilers päätyi Puljujärveen kesän 2016 tilaisuudessa numerolla neljä.

– Tämä todellakin muistuttaa omia kokemuksiani kun olin nuorempi. Urani alku ei ollut mitenkään mahtava. Sitä yrittää tehdä asioita päästäkseen tilanteeseen jossa uskoo menestyvänsä ja turhautuu sitten kun se ei sujukaan, Turris toteaa Sportsnetille.

Kanadalainen kertoo saaneensa omalla urallaan apua lukuisilta pelaajilta, sekä valmentajilta ja uskookin pystyvänsä nyt puolestaan itse auttamaan Puljujärveä saamaan parhaan irti.

– Hän on erinomainen pelaaja. Iso, vahva, nopea, hyvä laukaus… hän etsii mahdollisuuksia rakentaa tilanteita ja on hyvin nöyrä, jalat maassa oleva iloinen poika. Hänen täytyy säilyttää itseluottamuksensa ja minä aion auttaa häntä siinä, Turris vakuuttaa.