Jääkiekon hallitseva Suomen mestari HPK ui tällä hetkellä todella syvissä vesissä Liigan viimeisenä. Joukkue on kerännyt 22 pelistä vain 16 pinnaa, ja ero viimeiseen jatkopaikkaan on jo 13 pistettä.

Kun seitsemän ottelun tappioputkessa oleva HPK on ottanut tällä kaudella kaksi suoraa voittoa ja kaikkiaan ainoastaan surkeat neljä voittoa, tietävät kaikki, että työmaa pudotuspelipaikoille alkaa olemaan luokkaa mahdoton.

Seuran kotisivuilla julkaistiin äskettäin täysin poikkeuksellinen tiedote sen tilanteesta. HPK Liiga Oy:n hallitus ja operatiivinen johto ovat käyneet pitkällisiä keskusteluja urheilutoiminnasta.

Nykyistä tilannetta on analysoitu seurassa ottaen huomioon vallitsevat tekijät, eikä urheilullinen nykytila ole hyväksyttävä. Paremman Hämeenlinnan Pallokerhon on aika astua esiin.

Vaikka pudotuspelipaikan kirimiseksi joukkueen loppukauden pistekeskiarvon pitäisi olla 1,5 pinnaa per ottelu, – siis jos viimeisenä jatkoon tyrkyllä oleva Ässät jatkaa edes alkukauden tahtiin – uskotaan seurassa jatkopaikkaan edelleen.

– Sen odotetaan ja vaaditaan toteutuvan.

Vaikeuksista huolimatta päävalmentaja Matti Tiilikaista (arkistokuvassa) tai tämän valmennusjohtoa ei olla kenkimässä.

– Hallituksen päätöksellä valmennusryhmään ei tehdä muutoksia ja sen lopullista onnistumista arvioidaan liigakauden 2020–21 päätyttyä.

HPK:n puheenjohtaja Matti Vihervuoren ja toimitusjohtaja Antti Toivasen allekirjoittamassa tekstissä muistutettiin, että vuoden 2018 alkaessa joukkue oli Liigassa viimeisenä, mutta puolitoista vuotta myöhemmin HPK voitti Suomen mestaruuden.

Nyt joukkue on taas hännillä, eikä perjantaina Pelicansille koettu 2-4-tappio auttanut yhtään. Liigakauden suuri yllättäjä tuhosi Kerhon päätöserässä ladottuaan neljä maalia.

– Kynnys voittamiseen kasvaa, kun tulostaulu rupeaa ohjaamaan tekemistä. Sen huomaa, kun astellaan kolmanteen erään, että ei p*rkele, miten tässä käy, HPK:n Tiilikainen sanoi Liigan sivuilla.