Ja alkuun heti on mainittava, ettei seuraava kummastelu ole epäluottamuslause liigaseuroja kohtaan, vaan ihmettely on suunnattu pikemminkin valtakuntamme päättäviä elimiä päin.

On hienoa, että Liigaa pelataan, ja että seurat yrittävät kaikin mahdollisin keinoin viedä kotipelejään läpi, sekä pyrkiä selviytymään muutoinkin esimerkiksi taloushaasteista.

Mutta siis, se kummastelun aihe. Liigapelejä on pelattu parin viikon ajan tyhjille katsomoille, mutta samaan aikaan jäähallien ravintoloissa voi olla ihmisiä esimerkiksi lounastamassa?

Esimerkiksi Kouvolassa KooKoo-Ilves-peliä seurasi joulukuussa noin 70 illallistajaa, kun otteluun myytiin illalliskortteja rajattu määrä ravintolarajoitusten sallimien puitteiden perusteella.

Vaasassa hallin ravintolassa ja aitioissa saa seurata liigaotteluita. Kuten toimittaja Pasi Roimela osuvasti twiittasi, katsomossa ei saa olla kukaan, edes maskit kasvoilla turvavälien kanssa. Vastaavasti esimerkiksi Lahdessa pelejä ei pysty seuraamaan lainkaan.

Pasi Roimela

@RoyMela

Tomi Tiilikainen

@TomiTiilikainen
Perusmeininkiä avilta että samasta asiasta eri linjaukset eri alueilla.
Katsomossa ei saa olla kukaan, edes maskit kasvoilla turvavälien kanssa. Hallin ravintolassa saa istua tiiviisti ja katsoa ottelua. #Liiga

Kyllähän tämä show vähän erikoiselta vaikuttaa. Liigahallien katsomoissa olisi tilaa vaikka millä mitalla edes hajapaikoille ja yleensä katsomoihin ovat vieläpä omat sisäänkäynnit – eli turvavälit olisivat taattuja heittämällä varmemmin kuin ravintoloissa. Mutta kun päättäville elimille ei kelpaa, niin ei kelpaa.

– Olisiko ihan järjetön ajatus, että hallissa saisi olla katsojia hyvillä turvaväleillä maskipakolla ja ravintolat kiinni? eräs twiittaaja kyseli oheisessa päivityksessä todella asiallisesti.

– Viranomaisten mukaan ilmeisesti on, toimittaja Tomi Tiilikainen vastasi osuvasti.

Aluehallintovirasto on antanut ymmärtää, että jos tilaisuus on yleisötilaisuus, lasketaan myös joukkueiden jäsenet yleisömäärään – halliravintoloissa ruokailevat on puolestaan tulkittu toisin kaiken kaikkiaan sekavan oloisissa linjauksissa.

Vähän tuntuvat saavan järki ja säännöt ne kuuluisat puurot ja vellit sekaisin. Jotain selkeää ja yhtenäistä linjaa tässä kaipaisi.