Jukuritkin voitti vasta kymmenentenä majailevan Tapparan – näin päävalmentaja kommentoi tamperelaisjoukkueen tilannetta

© Kuva: Juha Tamminen

Tapparan vaisuus sekä pelillisesti että tuloksellisesti on ollut yksi alkaneen liigakauden suurimmista yllätyksistä. Sarjassa vasta kymmenentenä oleva poppoo on kerännyt 22 pelistä 31 pistettä, ja esimerkiksi kärki Lukko on jo 20 pinnan päässä.

Viikonloppuna kirvesrinnat hävisivät Kouvolassa KooKoolle 1-3 ja kotonaan Jukureille 3-5. Lauantaina Jukurit ryöpytti kolme maalia päätöserään nousten 3-2:sta voittoon.

– Vielä opetellaan samoja juttuja kuin alkusyksystä. Miten saadaan joukkue ensimmäiseen erään valmiiksi, miten pelataan johtoasemassa. Tuntuu, että on ollut niin pitkä pelitauko, että syksyllä käsitellyt asiat ovat päässeet unohtumaan, jutun arkistokuvassa oleva Tappara-luotsi Jussi Tapola sanoi Liigan nettisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

Tapolan mukaan Tappara-pelaajat syttyvät. Käsijarru saattaa olla päällä, kun onnistumisia ei ole tullut ja pelejä on ollut koronan sotkiessa harvakseltaan. Murheita toi lisäksi Valtteri Kemiläisen ja Patrik Virran loukkaantumiset.

– Meidän pitää harjoitella peruspakettia. Ollaan harjoiteltu hyvin, siitä ei ole kysymys. Kun pelejä on vähän, niin yksittäisten pelaajien kanssa pitää käydä läpi, että miten missäkin tilanteessa pelataan.

– Pelit tuo kokemuksia, mitkä ehkä joulutauolla pääsivät unohtumaan. Kyllä täältä takaisin tullaan, se on selvä juttu.

– Harmi, kun pelit menivät katkolle siinä vaiheessa, kun oltiin saatu paketti kasaan. Sama työ pitää tehdä uudestaan.

Jukurit on voittanut joukkueiden keskinäisistä peräti kolme edellistä, ja pisteille se on yltänyt neljässä peräkkäisessä Tappara-pelissä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.