Pieleen meni: Chicago-vahdit sössivät NHL-kauden avauksessa, joko nyt olisi maailmanmestari Kevin Lankisen vuoro saada vastuuta?

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon Stanley Cupin viime vuosikymmenellä jopa kolmesti (2010, 2013, 2015) voittaneen Chicago Blackhawksin uuden sesongin alku on ollut melkoista puuhastelua. Sanaa ei pidä ottaa pilkkana tai vähättelevänä, vaan faktana – ikävä kyllä.

Joukkue taipui hallitsevalle Stanley Cup -mestari Tampa Bay Lightningille tuplakohtaamisissa luvuin 1-5 ja 2-5. Viisi omiin kahdessa pelissä peräkkäin on eittämättä liikaa.

Maalivahtikaksikkoa Malcolm Subban – Collin Delia on helppo näyttää syyttävällä sormella – ehkä liiankin helppoa. Ensiksi mainitun torjuntaprosentti jäi lukemiin 84,8, kun Subbanin tilastoihin kirjattiin 28/33 torjuntaa. Delian tilastot jäivät lukemiin 24/29 ja 86,5.

Delian Tampa-pelin sössiminen todisti kaikessa koomisuudessaan Chicagon kauden alun surkeuden. Vahti yritti painaa pikkumustan joukkuekaverilleen maalin taakse, mutta pieleen meni: Steven Stamkos katkoi syötön, passasi kiekon maalin eteen Ondrej Palatille ja reppu heilui. Delia itse kaatui maalin edessä yrittäessään paikata mokaa.

– Blackhawksin kausi sujuu hyvin…, toimittaja Brady Trettenero kirjoitti Twitteriin ironisesti.

Chicagon luotsi Jeremy Colliton puolestaan näki, että hänen joukkonsa pelasivat jopa todella hyvin.

– Toisessa erässä aloimme pelaamaan kiekolla. Itse asiassa sitä seuranneiden virheiden takia he saattoivat mennä johtoon. Se oli kova juttu… Tulimme takaisin peliin, 0-3:sta 2-3:een, päävalmentaja jatkoi seuran kotisivuilla.

Yhtä kaikki, Chicago hävisi päästäen viisi maalia peräkkäin. Jokohan nyt vuoden 2019 maailmanmestari Kevin Lankisen oli syytä saada NHL-debyytti? Huonommaksi ei ainakaan voi enää mennä.


PÄIVÄN VIHJE: LUKKO – KOOKOO

Loistava kotitilasto! Onko Lukon eliittitason alivoima liikaa vieraille Äijänsuolla?