Edmonton Oilersin alkukausi NHL:ssä on ollut kaksijakoinen. Connor McDavid (3+2=5) ja Leon Draisaitl (0+5=5) keikkuvat taalaliigan pistepörssissä 13:n kärjessä, mutta toisaalta joukkue on ottanut neljästä pelistä vain yhden voiton.

Oilersin maalilla kaikki pelit torjunut Mikko Koskinen ei ole päässyt ihan toivottuun vireeseen. Perustilastoista torjuntaprosentti on 89,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,80. Kahdella edellisellä kaudella 38 ja 55 peliä pelannut suomalainen koppasi kiekkoja 91,7 ja 90,6 prosentin tarkkuudella.

Käyrä on nyt siis alaspäin, vaikka toki tämän kauden otanta onkin tosiaan vasta neljä peliä. Edmonton Journalin toimittaja Terry Jones antoikin öljypaidoille äskettäin sapiskaa tekstissään. Epäkohdat ovat epätasaisuus sekä päästettyjen maalien määrä 15.

Montreal Canadiens -kohtaamisista ensimmäisen 1-5-tappio oli paha. Peli olisi pitänyt voittaa, koska siinä olisi kuulemma ollut hyvä rakentaa luottamusta suomalaiseen. Veskariosasto on repaleinen, kun konkarivahti Mike Smith on sivussa.

– Mitähän (GM Ken) Holland aikoo tehdä asian suhteen?

– Montrealia vastaan Oilers vaikutti siltä, etteivät joukkueet kuulu edes samaan kaukaloon. Oilers ei ole pystynyt pelaamaan kahta hyvää peliä peräkkäin.

– Koskinenkin on hyvää vauhtia matkalla sellaiseen ennätykseen, että kuinka monta maalia hän päästää rälläkäden yläkulmaan. Montreal-pelin 0-4 puolen tunnin jälkeen ollut Koskisen vika, mutta ei hän myöskään hyvin pelannut, toimittaja latasi.

Toinenkin Habs-tappio

Oilersin Vancouver Canucksille kokemaa 3-5-tappiota ja 5-2-voittoa sekä mainittua Habsille koettua 1-5-tappiota seurasi nyt kauden kolmas häviö. Canadiens voitti tiistaiaamuna 1-3.

Pelin käännekohta oli Canadiensin tekemä 0-2-maali vain kymmenisen sekuntia ennen toista taukoa. Shea Weber teki osuman maalin takaa Koskiselle, joka oli kaatunut juuri ennen häkkiä Devin Shoren kontaktin takia.

– Mitä voin sanoa siitä? En pitänyt maalista. Se sai meidät hankalaan rakoon, Koskinen sanoi Edmonton Journalin sivuilla itsekriittiseen sävyyn.