MTV Urheilu: Karu selvitys julki – yli puolet Liiga-seuroista konkurssin partaalla!

© Kuva: Getty Images

Peräti kuuden Liiga-seuran toiminta uhkaa päättyä, mikäli nykyiset koronarajoitukset jatkuvat kauden loppuun saakka, paljastaa MTV Urheilu.

Sen haastatteleman Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummelan arvio on karu:

–  Jos rajoitukset pysyvät nykyisellään, on todennäköistä, että 4–8 viikon aikana useita jääkiekon huippuseuroja joutuu lopettamaan toimintansa. Osa jopa pysyvästi, Nummela arvioi.

Näin aihetta kommentoitiin MTV Urheilulle seurojen sisäpiiristä:

– Konkurssi ei tunnu kovin kaukaiselta ajatukselta.

– Kysymykseen tulee ainoastaan se, että kuinka kauan omistajat jaksavat pumpata rahaa toimintaan, sillä omin voimin tästä ei nousta.

– Ilman massiivista ulkopuolista rahoittajaa toiminta ei jatku, sillä tappiot ovat niin suuret.

Yleisötilaisuuksien osallistujamääriä 10-20 henkeen rajaavat nykyiset koronarajoitukset ovat voimassa ainakin tammikuun loppuun asti. Monilla alueilla rajoituksia on kuitenkin jo jatkettu pitkälle helmikuun puolelle. Toisaalta myös rajoitusten poistaminen etuajassa on mahdollista tilanteen niin salliessa.

Suuren osan Liiga-seuroista saamat kustannustuet eivät nekään Nummelan mukaan tarjoa muuta kuin pientä tekohengitystä seurojen ahdinkoon. Tukea hakeneista seuroista muutamat saivat hallitukselta yli 400 000 euron tukipaketit. Voit katsoa listan kaikista tukisummista täältä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.