Puolustajakonkari Arto Laatikainen palasi tammikuun puolivälissä jälleen liigajäille solmittuaan loppukauden mittaisen sopimuksen HPK:n kanssa.

Alkukauden Mestiksen Kiekko-Espoossa pelannut ja HPK:n väreissä 2019 Liiga-mestaruutta juhlinut Laatikainen myöntää sopimuksen taustalla olleen kotimaan toiseksi korkeimman sarjatason epävarma tilanne.

Mestis-kausi on ollut tauolla jo marraskuun lopulta lähtien, eikä sesongin jatkuminen ole lainkaan varmaa.

– Ei se helppo päätös ollut, kun elämä ja perhe on keskittynyt Espooseen, mutta mieli teki vielä pelaamaan. Siinä mielessä voi olla iloinen, Laatikainen toteaa Liigan nettisivulla.

40-vuotias Laatikainen on esiintynyt hämeenlinnalaisryhmässä vakuuttavasti. Neljän pelin saldo on 1+2=3. Liigan jumbosijalla olevan HPK:n tilanne joukkueena on kuitenkin tukala.

– Hyvin me olemme olleet ensimmäiset erät otteluissa mukana, mutta sitten pakka vain jotenkin hajoaa. Liian halpoja maaleja meille on tullut, mutta paljon on ollut epäonneakin mukana. Välillä on mennyt omiin ihmeellisiä pomppuja, Laatikainen analysoi.

Kokenut pelaaja tietää kuitenkin, mihin on keskityttävä.

– Fokus on vain seuraavassa pelissä. Ei tässä mitään taikatemppuja voi tehdä. Asiat pitää tehdä vain mahdollisimman hyvin, niin tulosta tulee, Laatikainen painottaa.

HPK:n kausi jatkuu tiistaina kotiottelulla Kärppiä vastaan.