Kevään 2019 maailmanmestari Eetu Luostarinen oli yksi NHL:n suomalaisonnistujista perjantaiyönä, kun Florida Panthersin hyökkääjä onnistui napauttamaan kiekon reppuun voittolaukauksien jälkeen 2-3-tappioon päättyneessä Columbus Blue Jackets -pelissä.

Nimenomaan Columbuksesta tulleen Markus Nutivaaran alustuksesta syntynyt 2-2-häkki oli liigajoukkue KalPassa alkukauden viettäneelle hyökkääjälle sesongin toinen, vasta neljännessä pelissä.

– Mielestäni Luostarinen teki tänään paljon hyviä asioita. Hän antoi keskialueella ison taklauksen ja tottakai maalin tekeminen oli siistiä, pantteripaitojen luotsi Joel Quenneville sanoi seuran kotisivuilla.

– Luostarisella on mielestäni ymmärrystä pelaamisesta kummassakin päässä kenttää. Minun mielestä hän teki tänään peliä hienosti.

Siitä irtosi palkinnoksi myös vastuuta. Vasta 12. NHL-ottelun urallaan pelannut 22-vuotias siilinjärveläinen kellotti sinitakkeja vastaan uransa ennätysminuutit 17.49. Luostarisen saama toinen palkinto, maali syntyi Blue Jacketsin Elvis Merzlikinsin pudotettua Anton Strålmanin ampuman kiekon ikäväkseen veskarin alueelle.

– Ehkä se oli sitten jotenkin outo laukaus, koska en handlannut sitä kropallani. Olisin voinut toimia siinä tilanteessa paremmin, latvialainen hymähti.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

”V*ttu mikä vitsi” – Mikä homma? Kaapo Kakon peliaika jäi naurettavan pieneksi, jopa tuntematon AHL-jyrä sai vastuuta enemmän