New Jersey Devilsin suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen on tehnyt NHL:ssä niin sanottua hiljaista hyvää työtä. Seitsemässä ottelussa vasta yhden syöttöpisteen naputtanut alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on nauttinut viidessä edellisessä pelissä vastuuta ottelukohtaisesti kymmenestä puolesta minuutista jopa reiluun 16:een.

Perjantaiyön 1-3-tappiossa Kuokkanen luuti joukkueensa kakkosketjussa yhdessä Andreas Johnssonin ja Travis Zajacin kanssa. The Hockey Writersin Alex Chauvancy toi Twitterissä esille ajatuksia, jotka kuulostivat suomalaisittain varsin mielekkäiltä. Hän haluaisi Kuokkasen ylempiin kenttiin – tai tässä tapauksessa siis ykköstrioon.

– Mielestäni olisi viisasta siirtää Kuokkanen ylös (Pavel) Zachan paikalle (Travis) Zajacin ja (Kyle) Palmierin vierelle, toimittaja kirjoitti.

– Kuokkasella on paljon enemmän tarjota hyökkäämiseen, ja hän on osallistunut siihen enemmän kuin miltä näyttää.

Alex Chauvancy

@AlexC_NJD
If the lines stay the same on Saturday, I think moving up Kuokkanen in Zacha's spot with Zajac and Palmieri would be wise. Kuokkanen has a lot more to offer offensively, and he's been contributing more than it seems.

It'd also be worth considering Boqvist there too #NJDevils

Toimittajan variaatiossa oulunsalolainen voisi jatkaa laidalla tai vaihtaa keskelle, kun Zacha pelasi Devilsin kolmossentterinä. Jos Kuokkanen jatkaisi laiturina, niin Zajac olisi sentteri, kuten aiemminkin, ja Palmieri laituri.

Aika näyttää, toteutuuko toimittajan ajatus. Kauden seitsemästä pelistään kolme voittanut Devils pelaa seuraavan kerran Buffalo Sabresia vastaan lauantai-iltana kello 20.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

”V*ttu mikä vitsi” – Mikä homma? Kaapo Kakon peliaika jäi naurettavan pieneksi, jopa tuntematon AHL-jyrä sai vastuuta enemmän