Jukureiden takalinjoilla luutiva Jakub Galvas tähtää tulevaisuudessa NHL-jäille.

Mikkeliläisseurassa toista kauttaan pelaava 21-vuotias puolustaja on ottanut viime vuosina isoja kehitysaskelia ja murtautunut samalla Tshekin maajoukkueeseen.

Galvas on myös Chicago Blackhawksin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2017 ja hänen kehittymistään on seurattu NHL-seurassa innolla. Ei olisikaan ihme, mikäli tshekkipuolustaja taistelisi tulevaisuudessa peliajasta NHL:ssä.

– Olen todella onnellinen siitä, että kuulen heidän (Blackhawksin) olleen tyytyväisiä. Olen valmis menemään eteenpäin. Jos he aikovat kiinnittää minut, se olisi minulle todella hyvä askel lähteä Pohjois-Amerikkaan totuttelemaan ammattitaitoiseen ja fyysiseen jääkiekkoon. Odotan sitä todella innolla, mikäli se tulee olemaan osa tulevaisuuttani, Galvas kommentoi The Athleticin haastattelussa.

Samalla puolustaja kehuu olleensa hyvin tyytyväinen Suomessa.

– Sanoisin, että Suomi on melko mukava maa. Pidän maaseudusta ja jääkiekosta täällä. Ihmiset ovat niin ystävällisiä ja nautin siitä todella. Olen iloinen siitä, että muutin Tshekistä Suomeen. Se oli mielestäni todella fiksu askel, Galvas kehuu.