NY Rangersin Kaapo Kakon kauden perustilastot: Yhdeksän ottelua, pisteet 2+1=3 ja tehotilasto +2. Ei ehkä vieläkään mitenkään erityisen hääviä, mutta ainakin pelaaja ja joukkueen valmennus ovat juhanuksen 2019 ykköskierroksen kakkosvaraukseen tyytyväisiä.

Kakko antoi itsestään itse asiassa todella kovan ja itsevarman näkemyksen.

– Minusta parannan koko ajan. Ketjukaverit eivät ole ratkaiseva asia, vaan pystyn pelaamaan hyvin kenen tahansa kanssa, suomalainen arveli NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan perjantaina.

Sitten suomalainen siirtyi jargon-puheeseen.

– Yritän vain tehdä parhaani jokaisena päivänä. Ei siinä ole sen kummempaa. Pelaan niin kovaa kuin pystyn ja yritän parantaa jatkuvasti.

Rangers-luotsi David Quinnin mukaan Kakko vakuutti viime viikolla, ja suomalainen on pelannut kuulemma todella hyvin.

– Meillä on kaikilla visio siitä, millainen pelaaja hänestä on tulossa, ja seuraamme sitä kehittymistä päivä päivältä. Hän parantaa koko ajan ja tekee paljon hyviä asioita.

Valmentajan mukaan Kakko on parempi laitojen lähellä ja paineistamisessa.

– Hän on itsevarmempi ja pelaa nopeammin. Kyse ei ole vain luistelunopeudesta, vaan siirtymistä tilanteesta toiseen.

Viime viikon Washington Capitals -peli oli kolminkertaiselta maailmanmestarilta erityisen väkevä. Rangers voitti 4-2 ja Ryan Stromen sekä Artemi Panarinin kanssa pelannut Kakko viimeisteli tehot 0+1=1.

– Minusta hänestä näkee, että hän oivaltaa asioita ja ymmärtää NHL-tason pelaamista paremmin. Kuten sanoin, tiedämme kaikki, millaista pelaajaa hänestä odotamme, mutta arvioimme häntä tällä hetkellä ottelu kerrallaan, emmekä tulevaisuuden toiveiden perusteella, Quinn totesi.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Oilers-luotsi kommentoi suomalaisten iltaa: Jesse Puljujärvi sai kehuja, Mikko Koskiselle tylytystä

Mitähän tästä tulee? Pierre-Luc Dubois Jets-debyyttiin haastavista lähtökohdista – ”Tyttöystäväni olisi vihainen, jos…”

Huhhuh! Jesse Puljujärven maalin alustanut Connor McDavid tolkuttomassa vedossa NHL:ssä – nousi Wayne Gretzkyn ja Jari Kurrin rinnalle

Mikä ilta! Syöttökone Mikko Lehtoselta kovat tehot, NHL:n supertähti ei säästellyt kehuissaan: ”Upein asia on se, että…”