Helmikuun alku 2021. Rovaniemeläinen Mestis-porukka RoKi ja savonlinnalainen kilpailija SaPKo tiedottavat ennenkuulumattomista käänteistä: Joukkueet vetäytyvät sarjasta kesken kaiken. Kuun alussa ministeriöltä Jääkiekkoliitolle tullut 649 000 euron tuki ei riitä pelastamaan joukkueita koronavirusarjessa, vaan pillit on lyötävä pussiin ja katseet suunnattava jo ensi syksyyn.

Vuoden verran jatkunut koronavirusarki saa taas aikaan eräänlaisen kummajaisen, suorastaan absurdin tapauksen suomalaisessa urheilussa. Aikoinaan on nähty, että joukkue joutuu luopumaan sarjapaikasta kesken kauden – esimerkiksi Kiekko-Laser talvella 2010-11 – mutta että kaksi laumaa ja vielä siten, että tulevaisuudessa toiminta kuitenkin jatkuu.

– Pettymys tämä on tietenkin. Lopullisen päätöksen myötä harmitti, että Mestiksessä pelit jatkuvat, mutta me ei olla mukana.

Vuosi sitten, tai itse asiassa koska vaan aiemmassa menneisyydessä nyt nähdyn kuvion ennustaja olisi naurettu pystyyn, vaikka merkkejä vakavasta pandemiasta olikin ollut ilmassa. Nyt suomalaisten urheiluseurojen ja -sarjojen haasteet eivät naurata. Ketään.

Kauden loppuminen helmikuussa kesken kaiken, 12 muun joukkueen jatkaessa, on kaikkea muuta kuin normaali tilanne.

– Pettymys tämä on tietenkin. Toki on tähän osannut jo jonkin aikaa varautua. Lopullisen päätöksen myötä harmitti, että Mestiksessä pelit jatkuvat, mutta me ei olla mukana, peleistä vetäytyneen rovaniemeläisen Mestis-joukkue RoKin kokeneeseen kaartiin kuuluva, ja Laseria vetäytymisen aikaan edustanut Henri Joki-Erkkilä hymähtää.

Jääkiekosta, tai oikeastaan urheilusta ja kulttuurista yleensäkin on puhuttu näiden olevan päättäjien uhri.

Mutta mitä Joki-Erkkilä puhuu tästä ja muusta? Lue koko tarina täältä.