Florida Panthersin Juho Lammikosta tuli torstaiyönä 156. NHL:n runkosarjassa osunut suomalainen kenttäpelaaja. Carolina Hurricanesia vastaan reilut 13 minuuttia pelannut hyökkääjä nosti Floridan tasoihin päätöserässä iskettyään tauluun 2-3-luvut.

Noormarkkulainen maailmanmestari nosti kumilätkän ohi Alex Nedeljkovicin pienestä, ja veskarin toimesta hyvin kiinni pidetystä kulmasta ja vieläpä rystyllä.

– Ennakoimme peliä keskialueella hyvin. Sain kiekon, heitin sen maalille, ja jotenkin se sitten meni sisään, suomalaishyökkääjä veisteli seuransa kotisivuilla.

Miesten ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestarin maalin jälkeen Carolina tasoitti heti, mutta lopulta pantteripaitainen nippu korjasi voiton jatkoajalla luvuin 4-3.

– Oli hienoa nähdä Lammyn tekevän ensimmäisen NHL-maalinsa, Panthersin luotsi Joel Quenneville iloitsi taalaliigassa 48 peliä tehoin 1+6=7 pelanneen suomalaisen puolesta.

Kummallakin joukkueella menee lujaa keskisessä divisioonassa: Florida on kerännyt 14 pelistä 22 pinnaa, ja näillä irtoaa ykkössija. Carolina seuraa vain pisteen päässä saman verran otteluita pelanneena.

LUE TORSTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Ja reppu soi! Sebastian Ahon NHL-uran alku poikkeuksellisen tehokas – tykki nousi jo Esa Tikkasen ohi

Morjesta pöytään! Kevin Lankiselle uran ensimmäinen nollapeli, toinen syöttöpiste ja nousu pelin ykköstähdeksi