Huikeaan temppuun KHL-jäillä venynyt Jokerit kohtasi suorastaan absurdin tapauksen: ”Ei ollut sitä, mitä lääkäri määräsi”

© Kuva: Mikko Taipale

Helsingin Jokerit venyi torstaina upeaan temppuun, kun se varmisti valkovenäläistä Dinamo Minskiä vastaan pudotuspelipaikan jääkiekon KHL:ssä jälleen kerran. Se irtosi, vaikka joukkue hävisi luvuin 2-3 voittolaukauskisan jälkeen.

Ottelu, joka ei muodostunut lopulta miksikään erikoiseksi spektaakkeliksi, piti sisällään etenkin toisessa erässä Jokerien kannalta surkeita käänteitä.

Maajoukkuemaalivahti Anders Lindbäck joutui poistumaan maaliltaan, ja Janis Kalnins tuli tilalle. Mikä ihmeellisintä, myös Henrik Haapala (kuvassa) ja John Norman joutuivat jättämään leikin kesken ennen loppua.

”Kolmen tärkeän pelaajan poistuminen pukukopin puolelle ennen aikojaan ei ollut sitä, mitä lääkäri määräsi”, seuran sivuilla kirjoitettiin.

Lindbäck on torjunut kiekkoja tällä kaudella 23 pelissä 91,9 prosentin tarkuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on 2,45. Haapalan saldo 50 pelissä on 8+18=26 (-6), Norman on kiskonut 46 pelissä tehot 7+16=23 (+8).

– Ikäviä loukkaantumisia. Toivottavasti ei mitään pahempaa ja saataisiin ukkoja takaisin, kun neljä peliä on runkosarjaa jäljellä, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

Jokerit joutui myös täysin käsittämättömän tuomaritoiminnan uhriksi.

– Kuusi jäähyä meille, vastustajalle yksi. Siihen nähden pitää olla tyytyväinen yhteen pisteeseen, Marjamäki mietti.

– Harmitti vastustajan ensimmäinen maali, joka olisi pitänyt olla pitkä kiekko. Toista maalia edelsi Jordan Schroederin jäähy tilanteesta, josta ei olisi ikinä pitänyt tulla jäähyä.

Kovaan temppuun, eli jokaikisellä kaudella jatkoon edenneellä Jokereilla on runkosarjaa jäljellä vielä neljän ottelun verran, ennen kuin upeasti jokaisella KHL-kaudella pudotuspeleihin edennyt joukkue aloittaa tämän kevään playoff-rupeamansa.


PÄIVÄN VIHJE: FLORIDA PANTHERS – CAROLINA HURRICANES

Floridalla ja Carolinalla piisaa tulivoimaa! Nähdäänkö yöllä maalirikas kamppailu?