KalPa-puolustaja Lasse Lappalainen pelaa tilastojen valossa uransa parasta kautta.

31-vuotias pakki on summannut 38 otteluun 18 (8+10) tehopistettä ja on jo tässä vaiheessa varmistanut Liiga-uransa yhden kauden maaliennätyksen. Verkot ovat heiluneet varsinkin helmikuussa, sillä kuukauden kymmeneen peliin osumia on kasassa viisi.

– On puhuttu, että pitäisi laukoa paljon maalia kohti ja siihen olen nyt pyrkinyt ja lisännyt vetojen määrää, Lappalainen avaa maalivireensä taustaa Liigan nettisivulla.

KalPan lisäksi Liigaa myös SaiPassa pelannutta puolustajaa eivät omat pinnat kuitenkaan lähtökohtaisesti kiinnosta.

– Ei ihan hirveästi tule tilastoja katseltua, mutta tuossa hiljattain katsoin, että yksi piste puuttuu sadan Liiga-pisteen rajasta. Ja sehän tuli sitten Lukkoa vastaan, Lappalainen kertoo.

Puolustajan hyvät otteet noteerasi syksyllä myös Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen, joka valitsi Lappalaisen marraskuun EHT-turnaukseen. Kyseessä oli kokeneen pelaajan debyytti maajoukkuepaidassa.

– Se tuli kyllä isona yllätyksenä ja aika innoissani olin kutsusta. Ensimmäinen peli meni vielä vähän jännittäessä ja katsellessa, mutta loppua kohden lähti paremmin kulkemaan, Lappalainen muistelee.

Tällä hetkellä katse on kuitenkin tiukasti KalPan peleissä.

– Sarja on erittäin tasainen eikä mikään joukkue ole vielä tippunut kyydistä. Ei ole sellaisia repsahduksia ja jokaiseen otteluun pitää lähteä sata lasissa. Mukavaa, että on koko ajan kovia pelejä ja jokainen peli on erittäin tasainen, Lappalainen toteaa.

Kuopiolaisryhmän kausi jatkuu perjantaina HPK:ta vastaan.