facebook_pixel

IS: Columbuksen päävalmentaja myöntää: Patrik Laineen yksi ominaisuus yllätti – ”Minua oli varoitettu”

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella jakaa Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa kehuja Jarmo Kekäläiselle ja Patrik Laineelle.

Suomalaistähti on pelannut joukkueessa vasta 11 ottelua, mutta kirjannut tililleen jo 10 (6+4) tehopistettä. Tortorellan mukaan erityisesti yksi Laineen ominaisuus on yllättänyt hänet.

– Minulla on valtava arvostus Jarmoa kohtaan. Hän on yksi parhaista ellei paras arvioimaan lahjakkuuksia. Me tappelemme kuin kissat ja koirat päivittäin eri asioista, mutta hän sanoi, että älä sitten ylläty, kuinka hyvin Patty syöttää kiekkoa.

– Minua oli siis varoitettu, mutta silti Laineen syöttötaito yllätti. Sen ansiosta hän pystyy auttamaan ketjukavereita, Tortorella ylistää IS:n mukaan.

Kokenut ja suorasanainen valmentaja on valmis nostamaan Laineen seuraavalle tasolle. Tortorellan mukaan suomalaistähti pystyy vaikka mihin, mikäli hän on siihen valmis.

– Me vasta tutustumme toisiimme, mutta uskon, että hänestä voi tulla kokonaisvaltainen NHL:n kärkipelaaja – ei vain huippuluokan maalintekijä. Jos hän siis päättää, ettei pelaamisessa ole kyse vain maalien tekemisestä. Tiedän, että hän tykkää maaleista ja hän tietää olevansa hyvä maalintekijä.

– Luin yksi päivä kommentin, jossa hän sanoi, että hänelle maksetaan maalien tekemisestä ja hän on siinä aika hyvä. Se oli tyypillistä Pattya. Hän ei ujostele, ja rakastan sitä, Tortorella kehuu.


PÄIVÄN VIHJE: HIFK – KÄRPÄT

HIFK:n yllä leijuu pelottavan paljon kysymysmerkkejä! Syttyykö Kärpät jälleen uuteen liekkiin?